BHV Training speciaal voor horecabedrijven

inclusief BHV pas, E-learning & Praktijdag

Het is een prettig idee om te weten dat er altijd iemand aanwezig is die weet wat er moet gebeuren bij calamiteiten. Dit is fijn voor zowel je eigen personeel als voor je gasten.

Als horecabedrijf ben je volgens de Arbowet in Nederland verplicht om  tenminste 1 bedrijfshulpverlener (BHV’er) ten alle tijden van opening aanwezig te hebben. Omdat de meeste horecabedrijven in shifts opereren gaat het hier al gauw om een aantal medewerkers per horecabedrijf.

 

Er zijn tal van aanbieders in Nederland op het gebied van BHV maar waarom dan kiezen voor de BHV training van het Horeca Vakcollege?

 

Bij het Horeca Vakcollege hebben we de “standaard” BVH-training aangepast naar onze beroepssector, de horeca. Onze praktijkvoorbeelden komen rechtstreeks uit de horeca.

 

Bij de meest voorkomende verwondingen en problemen binnen de horeca kun je denken aan;

 

Brandwonden:

Oppervlakkig door aanraking van pannen of open vuur (kan gasfornuis zijn of gasbranders)Van vloeistoffen en stoom (kokende saus, soep, water en stoom van bain marie, stoomovens, koffiemachine, theewater)

Snijwonden:

Van een mesmandolinesnijmachine of gebroken glas.

Allergische reactie van gasten:

 Vooral van voeding of drugs, hoe reageer je hierop

Elektrocutie:

Stroomschok regelmatig bij schoonmaken van machines zonder van stroom af te halen.

 

Oogverwondingen:

Door opspatten van vet, drukkamers van stoommachines die openklappen, schoonmaakmiddel

 

Ontneming van het leven:

Van dak afspringen b.v. bij hotels

 

Drugsgebruik:

Overmatig drugsgebruik door gasten

Indeling van de opleidingsdag;

De BHV training bestaat uit twee delen; E-learning (theorie) wat de deelnemers in alle rust thuis kunnen volgen om vervolgens op de Praktijkdag de hele dag proactief met de groep de praktijkopdrachten uit te voeren.

De Praktijkdag bestaat uit 2 delen;

Dagdeel 1 (09:00 – 12:00 )

  • Benaderen van slachtoffers

  • Beoordelen van bewustzijn

  • Mond-op-mond beademing

  • Reanimeren met AED

  • Behandeling van diverse letsels ontstaan in een horeca-omgeving

 

12:00 – 13:00 overheerlijke lunch

 

Dagdeel 2 (13:00 – 16:30 uur)

  • De taken van de BHV’er

  • Het melden van incidenten (intern en extern)

  • De rol van de professionele hulpverleners

  • Wanneer wel en wanneer niet blussen.

  • De gevaren en blustechnieken (elektriciteit en gevaarlijke stoffen)

Voor wie?

Horecaondernemers, leidinggevenden, medewerkers binnen de horeca, evenementen of (sport) verenigingsleven of instellingen.

Vooropleiding

Geen vooropleiding nodig

Diploma / Certificering

Na het succesvol doorlopen van de E-learning en Praktijkdag ontvangt u van ons een BHV-pas

Duur van de opleiding / cursus

1 Praktijkdag inclusief Examen, start 09:00 – 16:30, ter voorbereiding ontvang je van ons een E-learning

Trainers

Onze trainers zijn professionals die hun sporen in het vak ruimschoots verdiend hebben. Ze weten de stof op een leuke dynamische manier te brengen met veel anekdotes uit de praktijk.

Dagarrangement

Het dagarragement bestaat uit koffie/thee, fris een versnapering op zijn tijd en een lekkere lunch tussen de middag. Wij zijn 

van mening dat je op een lege maag niet goed kan leren :-)

Kosten

De kosten bedragen €199,- exclusief B.T.W. inclusief lesmateriaal, BHV-pas en dag-arrangement

Lesdata

1 september is de eerstvolgende training op onze locatie in Oostzaan bij het Horeca Vakcollege Ambacht 14 in Oostzaan.

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. 

arrow&v

Contact

Wil je meer informatie of liever de les bij jouw op locatie? Neem dan contact met ons op.

horeca vakcollege horeca opleidingen kok leermeester

Op de hoogte blijven

Social Media

  • Horeca Vakcollege Facebook
  • Horeca Vakcollege Instagram
  • Horeca Vakcollege LinkedIn