Mischa Graafmans

Mijn naam is Mischa Graafmans ik ben geboren in 1970 en kom uit Amsterdam.

Horeca is iets waar ik van kleins af aan al mee bezig ben, en dit is begonnen in de restaurants die wij thuis hadden.

In mijn leven heb ik het geluk gehad om verschillende mooie dingen te mogen doen. In mijn jonge jaren heb ik de wereld rondgereisd en heb internationale ervaring opgedaan in alle wereld delen.

Ik heb gewerkt voor verschillende branded hotels zoals Marriott , Hilton en Hyatt hotels. Maar heb ook een langere periode op cruise schepen gewerkt en heb mij daar opgewerkt tot Corporate chef. Daar was ik uiteindelijk verantwoordelijk was voor de hele vloot.

Hoewel mijn ervaring vooral in het managen van hele grote keukens ligt en 1 van mijn specialiteiten de financiële kant van de keuken is, kan ik nog altijd het grootste plezier vinden in het koken. Dit is uiteindelijk waarvoor ik ook voor de keuken heb gekozen. 

Hoewel ik klassiek Frans ben opgevoed in de keuken, en dit voor mij dan ook nog altijd de basis is voor alles wat ik doe, ben ik me ook steeds meer gaan focussen op nieuwe kooktechnieken.

 

Door de jaren heen ben ik mijzelf altijd door blijven door ontwikkelen en heb dan ook studies gevolgd in Food Science. Door nieuwe technieken met oude principes te combineren kunnen de meest geweldige smaken en structuren bereikt worden, en het constant experimenteren is dan ook iets wat ik het liefst doe.

 

Albert Moorlag

Als je een passie hebt die je voor de volle 100% wilt uitnutten en je hebt het gevoel dat zoiets niet gaat lukken in de regio waar je woont, dan zoek je je heil elders. De in Groningen geboren en getogen Albert Moorlag pakte 25 jaar geleden zijn koffers en streek neer in het Noord-Hollandse omdat hij daar de kok kon worden die hij graag wilde zijn.

In 1992 behaalde ik bij de Havezathe Havixhorst in de Wijk mijn koksdiploma en besloot daarna aan de slag te gaan bij Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel* In dit restaurant van Ton Fagel leerde ik de kneepjes van het vak en besloot dat ik niets meer anders wilde dan de horeca. Ik heb daarna in vele restaurants op niveau mogen werken.

 

Om maar even wat te noemen; Herberg onder de Linden* in Aduard, Imkos in IJmuiden*, Restaurant Schwanen in Haigerloch **(D). En daarna natuurlijk ook in mijn eigen restaurants; Restaurant Promers in Naarden-Vesting en Restaurant Beeckestijn in Velsen-Zuid (in 2015 bekroond met Bib-Gourmant). Ik heb 28 jaar achter het fornuis gestaan en veel ervaring opgedaan met keuken, bediening en management.

 

In oktober 2016 heb ik restaurant Beeckestijn verkocht en ben me gaan richten op Horeca management en Freelance koken.

 
 

Steven de Ruig

Steven is een enthousiaste kok die vanuit zijn liefde voor het ambacht op zijn 40e de overstap heeft gemaakt van kantoorwerk (banken en IT bedrijven) naar de horeca.

Hij heeft zichzelf in 13 jaar het vak geleerd door in 9 verschillende keukens samen te werken met gerenommeerde chefs en koks in keukens van allerlei grootte, oriëntatie en niveaus van koken.

Een paar jaar geleden is hij actief geworden als freelancer. Sindsdien heeft hij meer dan 30 opdrachtgevers gehad in á la carte, banqueting en catering.

 

Zijn ervaring in het lesgeven is beperkt maar hij praat graag over zijn vak en laat graag aan minder ervaren koks zien hoe je je beweegt in een keuken. Daarbij staan veiligheid en hygiëne altijd voorop, uiteraard samen met een resultaat waarmee zowel leidinggevenden als restaurantgasten tevreden zullen zijn.

 

Specialiteiten: vlees en vis, groentebereidingen, gebruik en onderhoud van (Japanse) messen, keukenplanning en -rekenen.

Behalve koken besteed hij graag tijd aan sporten (roeien, fietsen, hardlopen) en hobbies (fotografie, reizen, autosport).

Bobby Rust

Bobby Rust werkte niet alleen samen met sterren-chef Jonnie Boer, maar ook met sterrenkoks Ron Blaauw, Sergio Herman en Robert Kranenborg.

 

Voordat hij in Noble Kitchen ging werken was hij werkzaam in de keuken van restaurant Tante Kee (Kaag).

 

De Amsterdammer was via Videoland te zien in de tv-serie De nieuwe garde, waarbij maandenlang acht chef-koks werden gevolgd in hun keuken én in hun dagelijks leven.

 

Jeroen Beens

Vanaf mijn 15e ben ik al werkzaam in de horeca, begonnen als zelfstandig werkend kok, chef de partie, souschef, chefkok en momenteel 7 jaar als Executive Chef.

 

Ik ben een gedreven Chef, ervaringen in zowel kleine restaurants als grote hotelkeukens. Ik heb een passie voor koken, werken met verse seizoensgebonden producten en enthousiaste medewerkers in zowel keuken als restaurant.

 

De meeste ervaring heb ik opgedaan in Hotel Okura Amsterdam waar ik in 2006 begon als Chef de partie en in 2012 vertrok als Executive Chef.

 

Een van mijn sterke punten is dat ik een doorzetter ben. Ik heb een hands-on mentaliteit en ben resultaatgericht. Daarnaast heb ik een positieve instelling. Ik kan soms ook koppig zijn en misschien te perfectionistisch, maar de combinatie van deze eigenschappen heeft mij gebracht waar ik nu ben.

 

Jouw carrière in de horeca

ontwikkelt zich hier! 

Schrijf je nu in! 

Of neem contact op

voor de mogelijkheden

Contact

Op de hoogte blijven

Wil je meer informatie of liever de les bij jou op locatie? Neem dan contact met ons op.

horeca vakcollege horeca opleidingen kok leermeester

Social Media

  • Horeca Vakcollege Facebook
  • Horeca Vakcollege Instagram
  • Horeca Vakcollege LinkedIn