Zoeken

Horeca Vakcollege ontvangt SVH-erkenning voor opleiding SVH Kok


Het Horeca Vakcollege heeft maandag 13 januari op de Horecava het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Kok.

Het is de eerste opleiding van het Horeca Vakcollege die erkend is volgens de kwaliteitseisen van de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen. Het Horeca Vakcollege is een vakschool opgericht door gespecialiseerd recruitmentbureau JustHoreca B.V. en horecagroothandel VHC Jongens BV. Het Horeca Vakcollege verzorgt verschillende horecaopleidingen waarmee horecamedewerkers klaargestoomd worden voor het examen. Door middel van hun opleiding willen ze medewerkers enthousiasmeren om in de horeca aan de slag te gaan en/of door te groeien met het uiteindelijke doel om het tekort aan personeel in de horeca op te lossen.


Ricardo Eshuis over de opleiding

SVH-directeur Ricardo Eshuis: ‘Na een intensieve samenwerking met verschillende partijen is het Horeca Vakcollege er glansrijk in geslaagd om een uitdagende en inspirerende opleiding neer te zetten voor SVH Kok. Vanuit een sterke eigen visie bieden zij mensen nu de kans om een grote stap op de arbeidsmarkt te zetten.’

Maarten Hogeveen, mede-eigenaar van het Horeca Vakcollege: ‘Vanaf de start van onze opleiding een jaar geleden focussen wij ons op het teruggaan naar de basis en het enthousiast krijgen en houden van de mensen voor de horeca. Vandaar onze slogan: Jouw carrière in de horeca ontwikkelt zich hier! We zijn enorm trots dat we de SVH-erkenning hebben ontvangen vandaag. Het is de kroon op ons harde werk waarmee we in 2017 zijn begonnen. Het laat zien dat wat je doet, je ook goed doet, dat het opvalt en gezien wordt. Het motiveert ons ook om weer door te gaan en naast ons opleidingscentrum in Oostzaan eind deze maand een nieuw opleidingscentrum in Oosterwolde, Friesland te openen i.s.m. VHC Actifood. De bedoeling is om uiteindelijk al onze opleidingen te laten erkennen door SVH.’


Erkenningsregeling

De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven