Zoeken

100% GESLAAGD!


Gisterenavond was het dan eindelijk zover. Wat? Zul je nu denken. Nou dat ga ik je vertellen… JUSTHORECA was nog geen jaar bezig maar mijn compagnon Maarten Hogeveen en ik zochten naar kansen om onze business (onze relaties voorzien van koks) te vergroten. Onze eerste poging was het “klonen” van onze goede mensen zoals onze Albert, Steven, Fabian en Mischa maar dit mislukte en bleek achteraf ook wettelijk niet te mogen. Het tweede idee was om een kleine groep supergemotiveerde mensen in korte tijd op te gaan leiden tot kok. We gingen bij onze relaties langs om te inventariseren welke specifieke kennis in de keuken ontbreekt en hier maakten wij een ruwe schets van een opleiding van.

Het horecawereldje is klein en via via kwamen we bij VHC Jongens BV die dit idee omarmden. We besloten onze krachten te bundelen en samen verder te gaan.

Met deze ruwe schets en businessplan gingen we in gesprek SVH waar we met open armen werden ontvangen. Met SVH verfijnden en concretiseerden wij het lesprogramma en zorgden wij voor het juiste lesmateriaal zowel hardcopy als online. 

Toen ontstond de vraag wie deze kleine groep het beste les kon geven? Je raadt het al, inderdaad de toppers van JUSTHORECA, Albert, Fabian, Steven en Mischa. Terwijl wij druk bezig waren met het ontwikkelen van ons concept ging de bouw van de opleidingskeuken en leslokalen aan de Ambacht 14 in Oostzaan gestaag verder. De aanmeldingen stroomden binnen, na de persoonlijke gesprekken met de aspirant koks starten we na 9 maanden voorbereiding 14 januari 2019 met de kickoff. 

Samenwerking UWV en Gemeente Zaanstad; In het kader van maatschappelijk belang besloten we in de eerste klas 2 plekken te reserveren voor werkzoekenden met een horeca-achtergrond die graag “(om)geschoold” wilde worden tot kok. Het UWV en de Gemeente Zaanstad vonden dit een goed initiatief en werkten hier graag aan mee. 

Gisterenavond was het zover en mochten wij de diploma’s uitreiken aan de eerste klas!Wat een energie en enthousiasme kwam er uit deze groep. Dit is een van de leukste projecten in mijn carrière geweest en ben onwijs trots op ons team. 

We gaan door! De tweede klas doet volgende maand examen, de 3e klas die in september start is VOL maar we starten bij voldoende aanmeldingen nog een 4e klas.

Naast de opleiding tot SVH Kok zijn we ook gestart met de 3 daagse cursus SVH Leermeester waar gisteren ook de diploma-uitreiking van de eerste lichting van was. Op de achtergrond zijn verder druk bezig het opleidingsassortiment verder uit te breiden met naast SVH-opleidingen ook Masterclasses voor zowel de Witte als Zwarte brigade.

Vanaf september gaan we met onze opleidingsactiviteiten verder als het Horeca Vakcollege. Als je op de hoogte wil blijven of meer informatie wil schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.horecavakcollege.nl  of neem contact met mij op via chris@justhoreca.nl of mobiel op M-0648603952

36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven